29 Mart 2013 Cuma

İngilizce Öğrenme Metotları

İngilizce Öğrenme Metotları




Evde İngilizce öğrenmek isteyenler için!








Bir yabancı dili öğrenmenin en etkili yöntemi elbette ana dil olarak konuşulan ülkede yaşayıp öğrenmektir. Dil eğitimi almak isteyenler, özellikle öğrenci kesim; tercihlerini, önce İngiltere dil okulları olmak üzere Amerika dil akademileri, Kanada dil okulları veya Avustralya dil akademilerinden yana kullanıyorlar. Uluslararası kuruluşların Türk piyasasına giriş yapmış olmaları ve Türkiye deki firmaların da yurtdışına açılmaları nedeniyle, İngilizce iş hayatının vazgeçilemez gerekliliği haline gelmiştir. Bu sebeple firma sahipleri ve yöneticileri daha çok yurtdışında, sadece iş hayatı için hizmet veren 'iş ingilizcesi' programlarında olmayı tercih ediyorlar. En fazla İngiltere'de eğitimi tercih etmekte olan iş adamları kısa süreli ama yoğun uygulanmakta olan iş İngilizcesi programları ile ilgileniyorlar. İş dünyasının yanı sıra, üniversite öğrencileri, yeni mezun olan ve çalışmaya başlangıç yapacak olanlar da yurt dışı dil öğrenmeyi veya yurt dışı yüksek lisans programlarına katılmayı tercih ediyorlar.










İngilizce ile mümkün olduğunca ilgili olmaya çalışın. Uzun aralar vermeden çalışarak; ingilizce herhangi bir dergi, kitap, gazete okuyup veya çizgi film seyrederek ilerlemek elinizde. Çizgi filmlerde, farklı filmler ve programlara nazaran, daha telaffuzlar kullanılmaktadır. Alt yazılı film seyretmek ve şarkılar dinlemek de faydalı olur. Makale yazmak için gayret edin. Cümleler yazarak başlayın, daha sonrasında makaleler oluşturmaya çalışın. Ayrıca, İngilizce yazacağınız bir günlük tutmanın, çevrenizle İngilizce kullanarak konuşmanızın ve nette bulabileceğiniz konuşma diyaloglarının, örneğin; yurt dışından arkadaşlar edinerek konuşmanın çok faydası olur. Hatalar yapmaktan çekinmeksizin konuşmaya çalışmalısınız. İngilizce konuştuğunuzda, İngilizce olarak düşünmeyi de öğreneceksiniz ve İngilizce öğrenmeyi ilerletebilmek açısından bu oldukça önemli bir durumdur.


İngilizce öğrenmek, bir tek kelime çevirileri yapmak akla gelmemelidir. Bir sözlüğü ezberlemeye çalışmak büyük yanılgıdır. Sık sık ingilizce kitaplar veya gazeteler okumalısınız. Farklı ingilizce kelimeler öğrenmek için çalışmanız yararlı olur. Okumayı artırdıkça, ingilizce kelimelerin farklı şekilde kullanılışlarını da öğrenmiş olursunuz. Henüz bilmediğiniz kelimeleri bir kenara yazın. Bu farklı kelimeleri İngilizce konuşurken ve makale yazarken kullanabilmeye çalışın. Okuduğunuz sırada beraberinizde bir sözlük bulunsun. Bulunduğunuz seviyeye göre uygun okuyabileceğiniz materyaller tercih edin. Ağır gelen dille yazılmış bir araç, İngilizce okuma ve İngilizce öğrenme isteğinizden sizi vazgeçirebilir. Seveceğiniz yazıları tercih etmelisiniz. İlginç gelecek, hoşunuza gidecek, bulacağınız ve eğlendiren konuları okumaya çalışın ya da dinleyin. Hikayeler ile öğrenin. Çünkü beynimiz hikaye anlatımını sevmektedir. Eh, ne de olsa en eski olan ve en doğal iletişim yöntemidir.






2 yorum:

Adsız dedi ki...

ingilizce öğrenmek hiç bu kadar kolay olmamıştı

Adsız dedi ki...

ingilizce öğrenmek hiç bu kadar kolay olmamıştı